Un halat de baie poate deveni un element foarte util si cu adevarat practic al unui dulap de acasa daca il alegi corespunzator nevoilor tale. Poate deveni de neinlocuit in diverse situatii, de exemplu dupa parasirea baii (ca inlocuitor pentru un prosop de baie).

Atunci cand se efectueaza proceduri cosmetice la domiciliu, ca o piesa vestimentara suplimentara placuta in serile racoroase de toamna, precum si in serile de vara putin mai racoroase cand se bea ceai pe balcon, si mai ales dimineata cand trebuie sa te ridici dintr-un pat cald pentru a face fata lumii.

Cauti un halat de baie de vis? Merita sa fii atent la croiala, marime si detaliile acestuia

Cele mai importante tipuri de halate de baie sunt urmatoarele:

Halate de baie de in- acestea sunt de obicei halate de baie decorative, adesea din dantela sau satin. Sunt perfecte ca o completare la lenjeria intima (uneori le poti cumpara si ca set) sau o camasa de noapte sexy.

===Halat de baie de toamna si iarna

Cand esti in cautarea unui halat de baie, merita sa incepi cu dimensiunea potrivita. Sarcina halatelor de baie decorative, de obicei din in, este de a sublinia delicat corpul, de a crea o stare de mister sau de a acoperi ceea ce nu vrei sa arati.

In acest caz, pentru a obtine cel mai bun efect, dimensiunea trebuie sa fie ideala pentru corpul tau.

Cu halate de baie ceva mai groase, care urmeaza sa fie folosite ca piesa vestimentara suplimentara sau in loc de prosop de baie, se recomanda o croiala mai relaxata si mai lejera. Pentru ca halatul de baie dama sa fie confortabil si sa nu iti ingradeasca miscarile.

Exista multe halate de baie de diferite lungimi si stiluri pe piata. Asa ca merita sa te gandesti pentru un moment care va fi mai bun pentru tine. Dupa ce ai decis care este scopul acestuia si materialul care ti se potriveste, este momentul sa te intrebi daca preferi un halat de baie lung sau ceva mai scurt?

Ai nevoie de buzunare in care sa pui, de exemplu, un pachet de servetele sau crema de maini? Preferi un halat de baie legat mai lejer sau poate unul cu fermoar?

Ai nevoie de gluga la halatul de baie daca, de exemplu, nu iti place sa mergi dupa baie cu capul ud?

Este important sa nu te lasi ghidata doar de aspectul vizual, ci mai ales de halatul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

===Este normal un pret mare al unui halat de baie?

Gama de preturi pentru un halat de baie dama este foarte mare. Din pacate, in acest caz, calitatea merge de obicei mana in mana cu pretul. Deci, daca doresti ca halatul de baie sa functioneze bine si sa iti serveasca mult timp – nu poti economisi pe el.

Un pret mai mare este asociat cu utilizarea materialelor de mai buna calitate. Un exemplu este satinul – satinul foarte ieftin este de obicei realizat din poliester de proasta calitate. Un astfel de material este impermeabil la aer, ceea ce inseamna ca vei transpira in el si va fi si static.